Over Boeschoten, wallen en muntvondsten

P. Schut (2018, update februari 2019)

Het zal niemand ontgaan zijn dat het aantal bijdragen het afgelopen jaar kleiner is geworden. De oorzaak is dat ik in 2017 gestopt ben als regio-archeoloog. Door mijn nieuwe werk is mijn aandacht verlegd.

Wel blijf ik hobbymatig betrokken bij de cultuurhistorie van de Gelderse Vallei. Bijgaand enkele artikelen over uiteenlopende onderwerpen die in 2018 zijn verschenen. Klik op de blauwe regel om een pdf te openen.

In Darpsproat staat een bijdrage over het wildforstergoed Boeschoten. Een onderwerp waar ik de komende tijd nog vaker over zal schrijven. Hier is ook de bijdrage van Peter van den Born aan toegevoegd. Hij schrijft over de bewoners van Boeschoten.

De vroege geschiedenis van Boeschoten en zijn omgeving een parel op de Veluwe Darpsproat 2018

In Nieuwe Veluwe een artikel over enkele wallen in Barneveld waar informatieborden bij zijn geplaatst. Boeschoten, Espeet/Norschoten en de Essener Meentwal.

Historische wallen in Barneveld Nieuwe Veluwe 2018

 

In Oud Barneveld een artikel over de muntvondsten van Barneveld en de betekenis ervan. Het betreft een bewerking van eerdere artikelen op deze blog.

Muntvondsten getuigen van de roerige geschiedenis van Barneveld Oud Barneveld 2018

In 2017 gaf ik op het symposium van de EAC in het Acropolismuseum in Athene een lezing onder de titel ‘Dare to choose : posthole pampering or history writing’. Aan de hand van een aantal voorbeelden uit Barneveld illustreerde ik de keuzes die ik de afgelopen jaren had gemaakt bij de uitvoering van het archeologie beleid. In onderstaand pdf staan de samenvattingen van de lezingen met op p. 63- 67 mijn bijdrage.

Eind 2018 verscheen het dikke wetenschappelijke rapport over de opgravingen in Harselaar Zuid. Tevens verscheen een rijk geïllustreerd boekje geschreven door Elly van de Velde. In gewone mensen taal worden de resultaten voor een breed publiek toegankelijk gemaakt.  Tevens is hier het pdf opgenomen van het boekje dat eerder verscheen over de opgraving Harselaar West West.

De pdf’s van deze publicaties staan hieronder.

Veel leesplezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.